nytt licens

Svenska ridsportförbundet kommer från och med 2012 att införa ett nytt licenssystem. Betydligt högre kostander är en av nyheterna.

Förändringarna innebär också att licens löses efter ålder och inte längre tävlingsnivå. Licenserna får tre nivåer, ryttare upp till 12 år, ryttare/kuskar upp till 18 år och ryttare/kuskar från 19 år och uppåt. Licenserna gäller för alla nivåer så du kan alltså lösa en licens för ryttare/kusk upp till 18 år och starta på lokal som internationell nivå.

Nytt för 2012 är också endags/meeting licens. Det betyder att den som bara tävlar vid enstaka tillfällen kan lösa en licens för ett tävlingstillfälle och detta kan göras obegränsat många gånger.

Häst- och ponnylicens kommer dessutom att behöva lösas varje år. Det är alltså ingen livstidslicens längre. Redan lösta livstidslicenser kommer dock att fortsätta gälla med en årlig uppdatering i systemet. Menar de då att man inte behöver betala om man redan löst häst-/ponnylicens eller betalar man årligen som de nyutlösta?

Prislista licenser 2012:

Endagslicens/meetinglicens                       150kr/anmälan
Internationell                                              800 kr/meeting
Internationell                                              4000 kr/år
Ryttare tom det år man fyller 12 år               250 kr/år
Ryttare tom det år man fyller 18 år               500 kr/år
Ryttare from det år man fyller 19 år              750 kr/år

Vad tycker ni om prishöjningarna? jag tycker det var bättre innan..jag tror att ridsporten kommer att förlora på det här! Alla ska ju ha råd att tävla, inte sant?

Ridsporten är dyr, och ännu dyrare verkar det bli!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0